Verspillingsmaatschappij

Door maceddy2004 op vrijdag 27 september 2013 15:23 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 4.120

Ik erger me vaak aan verspilling van mensen.
Helaas werk ik daar zelf ook aan mee.

Voorbeeldje: als ik mijn handen heb gewassen op het werk pak ik twee doekjes. Dan zijn mijn handen zo goed als droog.. Het stukje terug naar mijn werkplek waait het voor de rest droog.
Ik heb dus genoeg aan 2 doekjes.

Er zijn ook mensen die 5 of 6 doekjes gebruiken voor hetzelfde. Het valt me dan op dat de helft van elk doekje nog droog is.. Dat is toch doodzonde?

We gooien met z'n allen sowieso teveel weg. Telefoons gaan na 1 of 2 jaar alweer op de vuilnisbelt, kleren gaan weg als we ze niet meer mooi vinden of er een klein slijtplekje in zit.

Zijn we dan zo verschrikkelijk verwend dat we dit op deze manier doen?
Vroeger werd een broek met een plekje erop gewoon gemaakt, liep je rond met een mooi lapje. Niks mis mee toch? De afvalbult op deze aarde wordt steeds groter. Tuurlijk wordt er gerecycled en dat gaat de laatste jaren ook erg goed maar overdrijven we niet een beetje?

Ik probeer zelf altijd zoveel mogelijk ook te recyclen. Zo gebruik ik maximaal 2 bekertjes per dag op mijn werk, tenzij ik overstap van drankje en gebruik ik mijn theezakje meerdere malen.

Oude spullen gaan zoveel mogelijk op Marktplaats en kleding, mits nog fatsoenlijk, naar de kledingbank of anderen die het moeilijk hebben. Weggooien doen we alleen als iets echt stuk is. Ben dan weer niet iemand van het verzamelen van onderdelen, want daar doe ik toch niks mee.

Ik verbaasde me laatst over het programma op RTL4 over dat stel van begin 20 wat een netto maandinkomen had van 5000 euro. Die zouden eventueel 80 euro per maand aan energiekosten kunnen besparen. Hebben ze dan of altijd gigantisch veel apparaten aanstaan of zijn wij thuis zo zuinig met energie? Als ik 80 euro van mijn maandbedrag af doe dan is deze ruim gehalveerd.

Ja, we hebben een droger en deze staat ook wel eens aan, maar als het even kan hangen we de was gewoon aan een rekje op de zolder.

Bespaartips! (op verzoek toegevoegd)

1. De koudere tijden komen er weer aan. Heb je het koud? Trek een extra trui aan ipv de verwarming een graadje hoger te doen. Of steek een paar kaarsjes aan. Dit geeft ook warmte.

2. Douche niet te lang. Scheer je je onder de douche? Zet dan de kraan wat minder hard aan tijdens het scheren.

3. Laat de kraan niet lopen tijdens het tandenpoetsen.

4. Zet apparaten 's nachts gewoon uit als je ze niet gebruikt. Mijn hele TV installatie zit aan een stekkerblok met een knop. Deze staat volledig uit als ie niet gebruikt wordt.

5. Zet de TV uit als je er niet naar kijkt. Betrap ons thuis er nog wel eens op.. De één achter de laptop, de ander met een Ereader en de TV staat aan als achtergrond geluid. Totaal zinloos.

6. Gebruik geen droger als het niet nodig is.

7. Laat de auto staan, ook bij wat minder weer. Investeer in een regenpak en fietstassen :)

8. Laat de zon het werk doen. Wanneer je huis op de zon is gebouwd, doe dan 's morgens de gordijnen open zodat de zon het een beetje kan opwarmen. Dit scheelt al gauw één of twee graden.

Heb je zelf bespaartips? Ze zijn welkom!

Nou ja, al met al een onsamenhangend gezemel, maar dit waren voor vandaag mijn gedachtenspinsels...

Blog: poging 1

Door maceddy2004 op vrijdag 23 augustus 2013 12:55 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 2.814

Ja. Een blog. Ik wil het al een hele tijd maar wat zet je daar nou op?

Als ik zo blogs om me heen lees lijkt het allemaal niet zo moeilijk.
Dat kan ik ook dacht ik, dus waarom ook niet.

Ik heb werkelijk geen idee waarover ik moet bloggen, maar dit is dus mijn allereerste poging.
Er is iets waar ik (en bijna iedere andere bewoner in mijn woonplaats) in uitblink en dat is namelijk klagen. Omdat dat zo lekker makkelijk is, afgeven op anderen.

Maar goed, een blog op Tweakers.. Moet ik dan bloggen over het feit dat ik blij ben weer een iPhone te hebben na twee jaar met een Samsung Galaxy S2 te hebben rondgelopen of moet ik bloggen over het weer (ook één van mijn hobby's, lullen over het weer!)

Verder doe ik ook nog wel iets met foto's, maar daar heb ik een eigen site voor, waar ik overigens nodig weer eens wat content op moet plaatsen.

Gezin, heb ik ook nog, met een nieuw kleintje op komst wat zich over een week of 3,4 al wel kan melden...

En dan is er nog mijn ICT gerelateerde baan (Helpdesk+ noem ik het zelf altijd maar even) bij een verzekeraar.

Onderwerpen genoeg, maar ja.. Wat boeit de lezers nu het meest? Ik weet het niet....